Szállítás már 750Ft ért! 15 000FT feélett díjmentes FoxPost csomagautomatába!

Menü

Miért fontos a minőségi fűmagkeverék!

Minőségi fűmag keverékek a kertekben.

A talaj megfelelő előkészítése, gyommentesítése mellett nagyon fontos a megfelelő fűmagkeverék kiválasztása. Sok-sok fajta és minőségi keverékekkel találkozhatunk webáruházakban, barkácsüzletekben, kertészetekben. Azért is lényeges, mivel egy olcsó, vagy nem jól, az adott területre megválasztott keverék területre juttatása után - amennyiben nem értük el a kívánt eredményt - bosszankodhatunk és majd a későbbiekben újra vásárolhatjuk a fűmag keveréket. Ez így drága és időpocsékoló!

Amennyiben egy lépcsőben tesszük mindezt úgy időt és pénzt is spórolhatunk! Véleményem szerint ha drágább de minőségi fűmagot vásárolunk - helyesen megválasztva - a csalódások, felesleges idő és pénz kidobás elkerülhető!

Persze ne higgyük azt, hogy a prémium fűmagok, mint pl. a Landsceper Pro ( Everris, Scotts) termékek, vagy a Hesa, Barenbrug keverékei nem igényelnek megfelelő tápozást, nyírást és öntözést, illetve megfelelő talaj előkészítést, ezt minden körülmények között el kell végeznünk. Viszont ezen prémium fűmagoknál a csírázási arány, illetve a gondosan előkészített és válogatott magok minősége garantálja az egészséges gyep kifejlődését.

Nézzük meg kertünket és válasszuk ki az adottságaihoz mérten, illetve, hogy mire is szeretnénk majd a későbbiekben használni.

Példa a felhasználás különböző eseteire:

Heti 1-2 játékot tűrő (kevés taposás) minőségi, szép pázsitgyepet szeretnénk -  Landsceper Pro Finesse

Díszpázsitot adó, de bírja a taposást is, rendkívül jó teherbíró képességgel  - Lansceper Pro Performance

Rendkívül jól tolerálja a sportolást, jó megújuló képességgel rendelkezik, sport gyepet alkot, de ugyanakkor jó díszítő értékű - Landsceper Pro Supreme

Árnyéki és napos részekre egyaránt, szárasságtűrő képessége nagyobb, taposást is elviseli, díszgyep - Landscaper Pro Sun&Shade

 

Hisszük, hogy minőségi alapanyagokkal lehet szép gyepet készíteni, melyet rendszeres és alapos gondozással nagyon hosszú ideig tarthatunk fenn!

Tartalomhoz tartozó címkék: Minőségi fűmagok