Termékek Menü
0

​Növénygondozás műtrágya segítségével

A háziállatok ellátása mindenki számára természetes dolognak számít, de a növények tápanyaghoz juttatásáról sokan megfeledkeznek. Pedig ők is élőlények, akiknek a megfelelő vízmennyiség mellett bizonyos tápelemekre is szükségük van, amelyekről nekünk kell gondoskodni.
Azonban, ahogy a különböző állatoknak különböző típusú élelemre van szükségük, úgy a növényeknek is eltérőek az igényeik. Ezeknek az igényeknek a kielégítéséhez az egyik eszköz a műtrágya, ami a neve ellenére nem tartalmaz vegyi anyagokat, hanem kizárólag csak olyan elemeket, amelyeket a talaj- és szervestrágya is szolgáltat. Előnye, hogy gyorsabban felszívódik, mint a szervestrágya, aminek földbe való beleforgatás esetén is négy hétre van szüksége, hogy kifejtse hatását, amíg a műtrágya pedig már szinte azonnal hatni kezd. Fontos azonban figyelembe venni, hogy különböző összetételben is megtalálható, tehát nemcsak az eltérő márka, vagy a tetszetős külső miatt más a csomagolás vagy a felirat, hanem, mert különböző növényzethez, különböző hiányosságok pótlására lettek kialakítva. Alapvetően minden növénynek szüksége van nitrogénre, magnéziumra, kálimra és foszforra, de más-más mennyiségben, ezért a műtrágya gyártók, ennek megfelelően speciális változatokat is állítanak elő. Vannak komplex összetételű verziók is, de ezeket leginkább vegyes növényzetű kiskertekben érdemes használni, ahol többféle növény igényeinek kell megfelelni, de még ilyen esetekben is inkább a talajminta eredmények szerinti műtrágyázás ajánlott.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír
ak

Kedves Ügyfeleink! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy webáruházunkban 2017.11.23 - 2017.12.15 ig  a kiszállításokban a feltüntetett időn kívül 1-3 nap csúszás lehetséges!

2017.12.15 - 2018.01.15 között a kiszállítás és az ügyfélszolgálat szünetel! 

 

Szállítás már 799 Ft-ért csomagautomatába!              20 000 Ft felett díjmentes!

Házhoz szállítás 40 000 Ft felett díjmentes 50Kg.-ig!

Fogyasztó barát
Facebook