Szállítás már 750Ft ért! Foxpost csomagautomatákba,15 000Ft felett díjmentesen!

Menü

Az automata öntözőrendszer előnyeiről

Az automata öntözőrendszer túlságosan nagy beruházásnak tűnhet. A kert felásásával, a részletek megtervezésével járó folyamat túl sok áldozat meghozására kényszerítheti. Vagy mégsem? 

A helyzet az, hogy a fent ecsetelt vélemény pontosan azt a negatív előítéletet fogalmazza meg, ami gyakran előfordul, és ami roppantul félrevezető. Mert a valóság ennél lényegesen egyszerűbb, és problémamentesebb. Az automatizált öntözés annyi pozitívummal jár, amit órákon keresztül lehetne sorolni. Minden kerttípusra létezik jó alternatíva, tehát könnyedén rátalálhat arra a variációra, ami megfelel az elvárásainak. Az öntözés, akkor ha jól akarja csinálni nem kis munkával, vesződséggel jár.

Ráadásul adódhatnak olyan váratlan szituációk, amikor külön nehézséget jelenthet az aktuális gond orvoslása. A mai modern technológiák már hihetetlen szabadságot kínálnak. Nem kell a napi programját, az éves nyaralását, vagy pihenőidejét az öntözéshez igazítania. Akkor mehet el az otthonából, amikor kedve tartja, és amikor a lehetőségei ezt szabadon engedik. A kötöttségeket, korlátokat maga mögött hagyhatja, végérvényesen. Ám a specifikus rendszer kiépítése nemcsak a kényelem miatt élvez elsőbbséget. A hatékonyságot is fokozhatja azzal, ha növényeiről úgy gondoskodik, ahogy azt megérdemlik. Az automata öntözőrendszerrel édenkertet építhet! Ha az öntözés minden egyes paraméterét alaposan megtervezi, akkor olyan rendszert építhet ki, aminek segítségével növényei új életet nyerhetnek. Az időzítéssel, a vízmennyiség szabályozásával, vagy éppen az intenzitás vezérlésével tökéletes eredményt érhet el.

A különböző szórófejeknek hála olyan megoldást preferálhat, ami ténylegesen kertjére lett szabva. Akkor sincsen baj, ha zegzugos udvarral büszkélkedhet, de a túlságosan kisméretű zöldterület sem akadály. Minden helyzetre létezik optimális, és egyben optimalizált alternatíva. A fenntartási költségektől nem kell tartania, sőt. Hamar megtapasztalhatja, hogy az automata öntözőrendszer alkalmazásával rengeteget spórolhat az energiafogyasztáson, mivel csak annyi víz megy el, ami ténylegesen szükséges, egy cseppel sem több. Ezt manuálisan szinte lehetetlen megfelelően koordinálni.