Barion Pixel

Fűmag, fűmagkeverékek

Ez a kategória különböző típusú fűmagokat és fűmagkeverékeket kínál, amelyeket használhatnak a felhasználók a saját kertjükben. A fűmagok és fűmagkeverékek szerepet játszanak abban, hogy a kertek és más zöld területek gyönyörűen és egészségesen nézzenek ki. A kategória által nyújtott termékek között számos különböző fajta és változat található, amelyek különböző igényeket kielégítve kaphatóak. Minőséget képviseli a Barenbrug, a Landscaper Pro és a DLF Johnsons fűmag családok mindegyike. A vásárlók választhatnak olyan fűmagok és fűmagkeverékek közül, amelyek kifejezetten díszkertekbe, sportpályákra, vagy általános kertekbe ajánlottak, attól függően, hogy milyen célokra szeretnék használni a fűmagot. A termékek különböző típusai eltérő jellemzőkkel rendelkeznek, például némelyikük kifejezetten díszítő értékű, sportolásra is alkalmas gyepet alkotó, lassabban növő, ellenállóbb, kevesebb napfénnyel is beéri, vagy kevesebb vízigényű. A vásárlóknak lehetőségük van kiválasztani a változásokat az éghajlatuk és talajuk alapján is. A fűmagok és fűmagkeverékek könnyen felhasználhatóak. Alapvetően elég a vetéshez eloszlatni a magokat a megfelelő területen, majd jól beöntözni. Ezt követően a magokból fű nő majd ki, melyet rendszeres öntözés segít abban, hogy megfelelően nőjön és gyönyörű zöld színnel díszítse a területet. A fűmagok és fűmagkeverékek kategóriája hasznos lehet azoknak, akik kertjüket szeretnék felújítani vagy bővíteni, valamint azoknak, akik teljesen új kertet szeretnének létrehozni. A webáruházban található termékek minőségiek és megbízható márkák által gyártottak, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy a vásárolt fűmagok és fűmagkeverékek hosszú távon megfelelő eredményt fognak produkálni a kertjükben.
Rendezés:

A fűmagok szakszerű elvetése

Napjainkban olyan gyepet varázsolhatunk magunknak, mint amilyet a lakberendezési magazinokban látunk. Elképesztően zöld, rendezett, egységes lesz. Sokan szakemberre bízzák ezt a feladatot, ami teljesen logikus döntés, hiszen a csodaszép gyephez elengedhetetlen a körültekintő munka. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy házilag ne lehetne megoldani a fűmag elvetését, ha úgy érezzük megbirkózunk a feladattal.

Fűmagok vetése házilag

Először is nagy figyelmet kell fordítanunk a talaj minőségére. Ha szennyezett a talaj, akkor bármilyen jó minőségű fűmaggal is próbálkozunk, nem lesz eredményes a munkánk, hiszen a fű nem fog kikelni. A termőtalajnak nemcsak a minősége, hanem a vastagsága is fontos. Optimális esetben a gyepnek 20-35 cm termőrétegre van szüksége a fejlődéshez. A fűmagok vetése előtt az egyik legfontosabb lépés a gyomírtás. Amennyiben 'erőszakos', nehezen eltávolítható gyomok vannak a területen, például tarackos fűfélék vagy apró szulák, akkor többször is meg kell ismételni a műveletet.

Füvesítés előtt a talajt át kell mozgatni, hogy laza szerkezetű legyen. Az átforgatott talaj sokkal könnyebben veszi fel a nedvességet, tovább tartja meg a tápanyagokat és a fű is könnyebben ereszt gyökeret benne. Nagyon fontos, hogy a fűmagok vetése egyenlő mennyiségben, egyenletesen és a megfelelő mélységben történjen. A fűmagok vetését követően a trágyázást sem lehet elhanyagolni és szükség lehet más tápanyagok bedolgozására is. A füvesítést követően nem szabad megfeledkezni a folyamatos, megfelelő mennyiségben történő öntözésről.