Barion Pixel

Kesztyűk

Rendezés:

Védi a kezeket a kerti kesztyű

A kerti munkák során lényeges a kezeink védelme. A kerti kesztyű nemcsak óvja, de tisztán is tartja a kezeinket. Többféle változat közül válogathatunk, az adott feladatnak megfelelően.

Ha sokat dolgozunk különféle vegyszerekkel, akkor érdemes gumi kerti kesztyűt viselni. Ez a változat langyos, mosószeres vízben könnyen tisztítható. Ne feledkezzünk meg a tisztításáról, a hosszabb élettartam érdekében. Fontos, hogy fedje a csuklót, mert így nem érintkezhetnek a vegyszerek a bőrünkkel. Az anyaga miatt, a kéz könnyen beleizzad, ami hátrányként róható fel ennek a típusnak, viszont kétségkívül kiválóan védi a bőrt. A szövetből készült kerti kesztyű az egyszerű munkákhoz javasolt, mint a gyomlálás vagy a vetés. Jól szellőznek és mosógépben is moshatóak. Többféle színben és méretben kaphatóak. Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy nem nyújtanak védelmet a tüskékkel szemben. A bőrkesztyű viszont kitűnő, hogyha tövises növényekkel kell dolgoznunk. Nem szakadnak és kevésbé sérülékenyek, a tisztításuk viszont nehézkes, kivéve a puhabőrből készült modelleket.

Végül a kombinált kerti kesztyűk is érdemelnek pár szót, mivel ezek is népszerűnek számítanak. Ezek egyesítik a különféle anyagok előnyeit. Ilyen például a tenyérrészen bőrrel megerősített szövetkesztyű. Számos extrára is számíthat az, aki ilyen kesztyű beszerzésén töri a fejét. Például egyes kombinált modellek esetében, a csuklórészen található egy gumicsík, ami extra tapadást biztosít. Nem ritkák a hosszú csuklóval rendelkező darabok, amelyek az alkar egy részét is védik.