Barion Pixel

Kedves Vásárlóink!

A megnövekedett rendelésszám miatt,  a csomagok feldolgozásában és kiszállításában 2- 3 munkanap csúszás lehetséges! Kérjük, ezt a rendelés leadásánál vegyék figyelembe! Köszönjük türelmüket! 

 

Balkonládák

Rendezés:

A balkonládák nyújtotta lehetőségek

Gyakran úgy tűnik, hogy a tél soha nem fog véget érni, így különösen nagy öröm, amikor végre eljön a tavasz és ismét birtokba vehetjük a szabadtéri területeket. A balkonládák kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy csodaszép virágokkal díszítsük a teraszt, erkélyt, udvart. Milyen virágokat érdemes ezekbe ültetni? A mostani írásunkban erről lesz szó.

Mit ültessünk a balkonládákba?

Nincs konkrét szabály, amit mindenáron követnünk kellene. A balkonládák megadják nekünk azt a szabadságot, hogy olyan növényeket ültessünk, amilyeneket csak szeretnénk. Azért persze nem árt odafigyelni néhány apróságra, hogy a végeredmény minden szempontból megfelelő legyen. Február és március környékén bátran választhatunk árvácska, százszorszép vagy nefelejcs palántákat, hiszen ezeknek nem árt a fagy és a tél utolsó napjain már szépen virágba borulnak.

A melegebb idő beköszöntésével olyan virágokat érdemes ültetni, amelyek egész nyáron mutatós színekben pompáznak. A növények kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni, hogy melyik égtájra néznek az ablakok. Ezzel kapcsolatban azt érdemes tudni, hogy a keleti és a déli fekvésű ablakok kapják a legtöbb fényt, így ide kifejezetten a napsütést kedvelő virágokat ültessük. Ilyen például a muskátli, ami mellé jó választás a petúnia is.

A vasvirág, az oroszlánszáj és a körömvirág is kedveli a napos oldalt, így ezek is garantáltan tündökölni fognak a balkonládákban. A nyugati fekvésű ablakokba jó választás a begónia, az árnyékos helyekre pedig kerülhetnek a páfrányfélék és a tarkalevelű borostyánok.