Barion Pixel

Szolár, napelemes kerti lámpák

Rendezés:

Hangulatos környezet napelemes lámpákkal

Többféle előnnyel rendelkeznek a napelemes lámpák, éppen ezért érdemes ezekkel az eszközzel minőségivé varázsolni a kertben töltött időt, hiszen a kinti környezetben jelentősen növelik a komfortérzetet. A kültéri világítás megtervezéséhez kitűnő dekorációs eszköznek számít.

A napelemes lámpák ráadásul mindezt energiatakarékos kivitelben teszik, ezért kifejezetten gazdaságos és környezetbarát a használatuk. A mi dolgunk csupán annyi, hogy megfelelően elhelyezzük az udvaron vagy a kertben. Ez sem túl nagy ördöngösség, hiszen a telepítés során csak egy fontos tényezőt kell figyelembe vennünk, mégpedig azt, hogy ne tegyük árnyékos helyre, mert így nem fog kellő mértékben feltöltődni, hogy egész éjjel világítson. A napelemes lámpa fényérzékelővel van felszerelve. Ennek köszönhetően automatikusan bekapcsol, amikor lemegy a Nap, ezért nem lesz dolgunk a kapcsolgatásával sem. Nem igényel különösebb karbantartást a kihelyezést követően. Olykor nem árt letörölni a szennyeződéseket a panelről a megfelelő hatásfok elérése érdekében. Jól jön a nyári viharok okozta energiakimaradás esetén.

Egy kerti partit könnyen tönkretehet az áramszünet, ha sötétségbe borul az udvar. A napelemes lámpa viszont ilyenkor is tovább világít és sokkal biztonságosabb, kényelmesebb, mint a gyertyák vagy olajlámpák használata. Különféle világítási célokra alkalmasak és számos stílusban beszerezhetőek, amelyekkel egyedi dizájnt alakíthatunk ki a kültéren. A napelemes lámpák ára a betöltött funkció tekintetében változik.