Barion Pixel

Kedves Vásárlóink!

A megnövekedett rendelésszám miatt,  a csomagok feldolgozásában és kiszállításában 2- 3 munkanap csúszás lehetséges! Kérjük, ezt a rendelés leadásánál vegyék figyelembe! Köszönjük türelmüket! 

 

Locsolótömlők

Rendezés:

Mi alapján válasszunk locsolótömlőt?

A slag kiválasztása talán egyszerűnek tűnhet. Tény, hogy nem nehéz megtalálni a megfelelő locsolótömlő variánst, viszont ebben az esetben sem mehetünk el bizonyos tényezők mellett, amelyek révén megkönnyíthető a locsolás. Az öntözés elég időigényes feladatnak számít abban az esetben, ha nem megfelelően választottuk ki a locsolótömlőt.

Az egyik alapvető szempont a megfelelő méret meghatározása. Nem jó az sem, ha túl hosszú, de ha rövid, az talán még annál is rosszabb, mivel nem fogjuk tudni eljuttatni a vizet a kertünk minden részébe. Továbbá, a vízvételi lehetőséget is figyelembe kell venni a locsolótömlő vásárlásakor. Ez lehet egy kerti csap vagy szivattyúval felszerelt fúrt kút is.

A vízvételezési helyhez mérten pontosan kiszámolható, hogy milyen hosszúság számít optimálisnak. Nagyobb hosszúság esetén célszerűbb lehet több rövidebb darabot egymáshoz csatlakoztatni. Nem olyan könnyű egy 50 méteres slagot minden alkalommal le- és feltekerni. A minőségi locsolótömlők csavarodásmentes anyagból készülnek. Minél vastagabb anyagból készül, annál biztosabb, hogy nem törik meg.

A víznyomás is mérvadó lehet a locsolótömlő átmérőjét illetően. Minél kisebb a nyomás, annál kisebb átmérőre van szükség. A vékony cső és a nagy víznyomás rossz párosítás, mert így nagyon sokáig fog tartani a locsolás. Ugyanez a helyzet az alacsony nyomás és az 1 egycolos átmérővel rendelkező cső esetében. Mindenképpen válasszunk minőségi állítható porlasztású szórófejet, hiszen ez rendkívül praktikusnak számít, ugyanis könnyedén beállíthatjuk a vízpermetet, attól függően, hogy mit szeretnénk locsolni.