Leírás és Paraméterek
Gyümölcse tetszetős megjelenésű, középnagy (140 g), kissé megnyúlt alakú, erősen hamvas. Húsa sárgásfehér, közepesen kemény, tömött, roppanó, lédús. Finoman illatos gyümölcse elsősorban édeskés, de a megfelelő savtartalom harmonikus ízt eredményez. Héjának sárgászöld alapszínét a gyümölcsfelület felén világospiros vagy élénk bíborvörös, mosott és csíkozott fedőszín borítja, fehér paraszemölcsökkel. Kései érésű, Magyarországon szeptember végén - október elején szüretelhető.
Korán termőre fordul, közepes vagy jó termőképességű, de hajlamos a szakaszos terméshozásra és a szüret előtti hullásra. A szakaszos terméshozás a megfelelő metszési és ritkítási technológia hiányában - főként erősebb alanyon - jelentkezik. A varasodással szemben igen ellenálló, lisztharmatra közepesen fogékony - de csökkentett védekezést igényel -, míg a baktériumos ágelhalásra csak kissé érzékeny.